Lahden Seudun Mäyräkoirakerho ry syntyi jo ennen nykyistä mäyräkoirien rotujärjestöä, sillä se perustettiin aluksi Suomen Mäyräkoirajärjestö ry:n alaosastoksi 25.4.1968 nimellä Lahden Seudun Mäyräkoirakerho. Perustamiskokouksessa oli paikalla yhdeksän paikallista mäyräkoiran omistajaa ja puheenjohtajaksi valittiin koko kerhon alkuun saanut voima ja Suomen Mäyräkoirajärjestön viimeisin puheenjohtaja Auvo Mattelmäki ja sihteeriksi valittiin Marketta Töyrylä. Perustavan kokouksen jälkeen jäsenluettelossa oli 25 nimeä. Auvo Mattelmäki oli tullut valituksi myös vasta perustetun Suomen Mäyräkoiraliiton valtuuston puheenjohtajaksi, joten hän luopui pian paikastaan kerhon puheenjohtajana ja hänen seuraajakseen tuli pitkäaikainen puheenjohtaja Raimo Kotiranta. Viralliseksi yhdistykseksi yhdistysrekisteriin Lahden Seudun Mäyräkoirakerho ry on rekisteröity 4.9.1973.

Kerhon omaleimainen piirre alkuaikoina oli kiinnostus mäyräkoirien koetoimintaa kohtaan. Alusta alkaen kerho järjesti aktiivisesti luola- ja jäljestämiskokeita ja toiminta oli muutenkin aktiivista. Kerhon edustajat esittivät myös jo ensimmäisessä SML:n valtuuston kokouksessa, että terrierit voisivat ottaa osaa mäyräkoirien luolakokeisiin. Tuolloin terrierit ja mäyräkoirat kilpailivat vielä eri säännöillä. Näyttelyiden järjestäminen aloitettiin vuonna 1976, jolloin kerho järjesti ensimmäisen erikoisnäyttelynsä nimellä Lahden Erikoinen. Viimeinen Lahden Erikoinen, nro 6 järjestettiin vuonna 1981.

Erityisen aktiivista toiminta oli vuosina 1978-1987 sisältäen vuosittain luolakokeita, mejä -kokeita, näyttelyharjoituksia, luolaharjoituksia, jokusen ohjelmallisen kerhoillan ja vuonna1986 erikoisnäyttelyn Metsästysseura Kaikun kanssa (mäyräkoirat ja ajokoirat). Toiminta hiipui 80-luvun lopulla siihen asti aktiivien siirryttyä hiljalleen muihin toimiin. Hiljaiseloa kesti aina vuoteen 1993 saakka, jolloin toiminta jälleen piristyi ja kerholaisia aktivoitiin toimintaan mm. järjestämällä suosiolliseksi nousseita ”mäyriskävelyjä”, joita pidettiin noin kerran viikossa. Kävelyt hiipuivat ajan saatossa osallistujien vähentymisen vuoksi.

Toiminta muutoin piristyi pikku hiljaa ja syyskuussa 1995 kerho järjesti jälleen mejä -kokeen 15 vuoden tauon jälkeen. Kerho osallistui myös Lahden KV -näyttelyyn muutamana vuonna lippujen ja ohjelmien myynnin merkeissä. Rotukoppiakin pidettiin joinakin vuosina. Nämä toiminnot kuitenkin jäivät sitten pois talkooväen vähyyden vuoksi. Ryhmänäyttelyn kerho järjesti 14 vuoden tauon jälkeen marraskuussa 2000 yhdessä Salpausselän Vinttikoirakerhon, Vinttikoiraliiton ja Päijät-Hämeen Noutajakoirayhdistyksen kanssa. Tämän jälkeen kerho on järjestänyt muutaman ryhmänäyttelyn ja pentunäyttelyn paikallisten yhdistysten kanssa.

90-luvun loppupuolen jälkeen kerhon toiminta on pyritty pitämään mahdollisimman monipuolisena. Tänä päivänä (vuonna 2018) kerhossa on noin 170 jäsentä ja kerho järjestää jäsenilleen näyttelyharjoituksia talvikaudella Salpausselän kennelpiirin hallilla noin kerran viikossa. Kesäkaudella kerho pyrkii järjestämään mejä-kokeita, vesiriistakokeen  sekä  tilauksesta pika-kokeita ja talvisin ajokokeet. Joka vuosi tämä ei tosin aina onnistu. Myös harjoituksia näihin edellä mainittuihin pyritään järjestämään tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Lisäksi kerho järjestää satunnaisesti ns. ulkoilupäivän, jossa ohjelmassa on usein ollut yhdessä oloa, viehejuoksua, pika-harjoituksia sekä tietenkin hyvää ruokaa. Kerhoiltoja, jossa aiheena on jokin koiriin ja koiranpitoon liittyvä aihe, kerho järjestää myös satunnaisesti.

Kerhon puheenjohtajina ovat toimineet 1968-1969 Auvo Mattelmäki, 1969-1978 Raimo Kotiranta, 1979-1980 Hannu Koskinen, 1981-1982 Raimo Kotiranta, 1983-1997 Raimo Väisänen, 1998-2004 Liisa Salo, 2005 – edelleen Karoliina Viitamäki. Tervetuloa mukaan toimintaan uudet ja vanhat jäsenet!